Archives for oktober2014


Chrono: Spanning ten top in Kerpen

Ook in de Max Olympisch was de strijd best spannend. Drie verschillende winnaars kende deze klasse en zo bewees ze nog maar eens dat ondanks het matige veld er altijd veel plezier gemaakt kan worden op een hoog niveau. Michael Pen trok uiteindelijk aan het langste eind na het winnen van race twee. Ryan Gomes werd tweede in de eindstand terwijlKimberly Arnold na een knappe winst in race drie, derde werd in de uitslag..

Polesitters bekend na kwalificaties op Kerpen

In Kerpen werd dit weekend de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap karting afgewerkt. Op de Erftlandring in Duitsland was het ditmaal opnieuw de KZ2 die de Rotax klassen kwam vergezellen. Ondanks een op bepaalde momenten dreigende lucht kan de Chrono organisatie terugblikken op een droog maar vooral geslaagd weekend.

21 Senioren startten vandaag in de kwalificaties maar Dennis Tijs was ruim de snelste vandaag. Roel Jonker en Sam Schippers verdeelden de laatste twee plekken in de top drie. Ook in de Max Olympisch bedroeg het verschil ruim twee tienden. Daarin was Michael Pen sneller dan Kimberly Arnold en Ryan Gomes.

.

Chrono 5 te Hahn (Duitsland)

De Max Olympisch is de kleinste klasse maar geweldig om naar te kijken. De snelste man in het veld Michael Pen gooit de dagoverwinning en kampioenschap kansen weg door het niet naleven van de parc ferme regels. Hierdoor is de weg naar de dagwinst vrijgekomen voor de beide dames Kimberley en Kimberly waarbij Kimberly Arnold de dagwinst pakt. De geblesseerde Kelly Hoekstra zag het vanaf de kant allemaal gebeuren en weet dat de komende wedstrijden de dames gaan beslissen wie er Nederlands Kampioen gaat worden bij de Max Olympisch..

Chrono 4 te Berghem

Kelly Hoekstra ontbrak helaas bij de Max Olympisch na een crash op de zaterdag waarbij ze een ribblessure opliep. Wie moest nu de vrouwelijke eer hoog houden bij de Olympischen na Kelly haar overwinning op Francorchamps. Nou Kimberly Arnold geholpen door de Nederlands kampioen van vorig jaar Bryan Eerden pakte de handschoen op. De ongenaakbare Michael Pen kon zij niet de baas maar ze was snel genoeg om naar een derde plek in de dag rangschikking te rijden voor Lucas Vermaas.

 .

JVD Power pakt negen podiumplaatsen bij Chrono in Francorchamps

Jacco van Dijk van JVD Power deed als leverancier van motoren voor de Dutch Rotax Max Challenge georganiseerd door de Chrono goede zaken. Na het seizoen al goed begonnen te zijn met overwinningen in Nederland, Europees en met partner PSL karting in de USA stond afgelopen weekend alweer de derde Chrono DRMC voor de deur in het mekka van de BeNeLux autosport Spa-Francorchamps.

Na de afgelopen twee weken alle motoren met de hypermoderne testbank afgesteld te hebben op de data van het Spa-Francorchamps circuit werd er afgelopen donderdag vol goede moed afgereisd richting Wallonië om te kijken of de theorie van de testbank ook omgezet kon worden in resultaat op het asfalt.

Clean sheet bij de Max Junioren voor Luc Willemse die op indrukwekkende wijze zijn eerste overwinning van het seizoen pakt. Pole en drie race overwinningen, wat een heerlijk gevoel moet het zijn om zo je eerste dag overwinning bij de junioren te pakken. En de kleine grote man Dylan Buys maakt na zijn overstap naar TKP en JVD Power motoren direct duidelijk dat hij het racen niet verleerd is en pakt een welverdiende tweede plaats.

Bij de Max Senioren liet Sam Schippers zien dat hij dit seizoen de constante factor is en zich kandidaat stelt voor de titel. Met twee tweede plaatsen en één overwinning pakt Sam de tweede plek in de dag stand en verstevigd hij zijn leiding in het Nederlands kampioenschap. Het podium bij de Max Senioren werd gecompleteerd door onze snelle Belg Dries Vanthoor die met drie derde plaatsen ook de derde plaats in de eindrangschikking in nam.

Girlpower bij de Max Olympisch. Kelly Hoekstra die al een aantal malen dicht tegen een overwinning aanzat liet dit weekend zien dat het met de snelheid en vooral de lef wel goed zat. Kelly reed een paar zeer mannelijke wedstrijden en met twee overwinningen en een tweede plaats pakte zij meer dan verdient de dag overwinning. Als klap op de vuurpijl reedKimberly Arnold met een JVD brommer naar de derde plaats oftewel de vrouwen grijpen de macht in de Max Olympisch.

.

3e chrono te Spa Francorchamps

Spannende wedstrijden, veel positiewisselingen en mooie gevechten. Dit lieten de rijders uit de Olympische klasse vandaag zien. Kelly Boonstra was de snelle dame die de scepter zwaaide, met de snelste tijd en 2 gewonnen races was zij degene die de dagzege op haar naam kon schrijven. Michael Pen konKimberly Arnold achter zich houden en werd tweede over het totaal.

Kimberley had het vooral in mache 3 moeilijk om Angelina achter zich te houden, toch houdt ze het hoofd koel en weet de race als derde te finishen en dit is tevens haar positie in het dagklassement. Tim Bultman, Coen Esveld en Dylan Huiskens zijn ook een aantal keer flink in gevecht en proberen elkaar in een foutje te dwingen. Uitendelijk is Bultman die vierde wordt voor Esveld. Kimberly van Drunick heeft veel pech dit weekend en zet 2 van de 3 races haar kart aan de kant door technische problemen.

.