JVD Power pakt negen podiumplaatsen bij Chrono in Francorchamps


Jacco van Dijk van JVD Power deed als leverancier van motoren voor de Dutch Rotax Max Challenge georganiseerd door de Chrono goede zaken. Na het seizoen al goed begonnen te zijn met overwinningen in Nederland, Europees en met partner PSL karting in de USA stond afgelopen weekend alweer de derde Chrono DRMC voor de deur in het mekka van de BeNeLux autosport Spa-Francorchamps.

Na de afgelopen twee weken alle motoren met de hypermoderne testbank afgesteld te hebben op de data van het Spa-Francorchamps circuit werd er afgelopen donderdag vol goede moed afgereisd richting Wallonië om te kijken of de theorie van de testbank ook omgezet kon worden in resultaat op het asfalt.

Clean sheet bij de Max Junioren voor Luc Willemse die op indrukwekkende wijze zijn eerste overwinning van het seizoen pakt. Pole en drie race overwinningen, wat een heerlijk gevoel moet het zijn om zo je eerste dag overwinning bij de junioren te pakken. En de kleine grote man Dylan Buys maakt na zijn overstap naar TKP en JVD Power motoren direct duidelijk dat hij het racen niet verleerd is en pakt een welverdiende tweede plaats.

Bij de Max Senioren liet Sam Schippers zien dat hij dit seizoen de constante factor is en zich kandidaat stelt voor de titel. Met twee tweede plaatsen en één overwinning pakt Sam de tweede plek in de dag stand en verstevigd hij zijn leiding in het Nederlands kampioenschap. Het podium bij de Max Senioren werd gecompleteerd door onze snelle Belg Dries Vanthoor die met drie derde plaatsen ook de derde plaats in de eindrangschikking in nam.

Girlpower bij de Max Olympisch. Kelly Hoekstra die al een aantal malen dicht tegen een overwinning aanzat liet dit weekend zien dat het met de snelheid en vooral de lef wel goed zat. Kelly reed een paar zeer mannelijke wedstrijden en met twee overwinningen en een tweede plaats pakte zij meer dan verdient de dag overwinning. Als klap op de vuurpijl reedKimberly Arnold met een JVD brommer naar de derde plaats oftewel de vrouwen grijpen de macht in de Max Olympisch.

.

Comments are closed.