KL Racing Nieuws


Girlpower in het karten: Kimberly Arnold kent uitstekend debuutseizoen

De kartsport is voornamelijk een mannensport, maar met de komst van Kimberly Lisa Arnold uit Etten-Leur wordt er flink wat girlpower gebracht op de Nederlandse kartcircuits. Kimberly, die onlangs 18-jaar werd, heeft een ijzersterk seizoen achter de rug in de Rotax Max Olympisch en eindigde verdiend als tweede in de eindstand van het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting.

Kimberly Lisa Arnold

Naast het karten volgt Kimberly de opleiding internationale groothandel voor vestigingsmanager, speelt ze graag gitaar en gaat ze vaak naar de sportschool om fit te zijn. “Ja, ik ga iedere dag naar de sportschool. Het is leuk en fysiek goed voor het karten.”

Dit jaar komt Kimberly Arnold uit in het Olympisch Rotax Max kampioenschap waarbij ze veel progressie heeft geboekt: “Ik heb dit seizoen veel gehad aan de training van Mats van den Brand, Bryan Eerden en Joey van Splunteren. Omdat ik nog niet zoveel ervaring had, was het belangrijk om veel te leren om snel te kunnen zijn”, legde Kimberly uit.

De trainingen hebben veel geholpen, want ze strijdt dit seizoen al constant vooraan mee. “In het weekend van Spa was ik meteen snel op een voor mij onbekende baan. Dat gaf mij meteen vertrouwen. Toen daarna in Duitland op de kartbaan in Hahn ging het ook goed op een half natte baan. Hahn was ook een circuit waar ik nooit had gereden, maar ik pakte daar wel mijn eerste overwinning. Dit gaf mij een extra boost. Ook het circuit van Kerpen was een echte mooie belevenis. Het is één van de mooiste banen waar ik op heb gereden. Je gaat op dit circuit het bos in en de baan gaat linksom. Hier pakte ik wederom een podium.”

Kimberly in actie

Tijdens de voorlaatste race op Berghem bleek dat Kimberly Arnold haar talent steeds verder ontwikkelde en in de training was zij wederom één van de snelste op de baan: “Ik ging in de training maar vier tienden langzamer dan Nederlands kampioen Rotax Max Senioren Sam Schippers, die een klasse hoger racet. Dat voelde zeer goed. In de kwalificatie had ik de pole neergezet. Tijdens de races viel er regen. Ik had nog maar weinig gereden in natte omstandigheden, maar uiteindelijk pakte ik toch de tweede plaats wat voor mij heel positief is. Maar het is niet eenvoudig, jongens kunnen er niet goed tegen als een meisje voor hen eindigt.”

Familie Arnold

De afsluitende race voor het Nederlands kampioenschap werd verreden op de kartbaan op Genk in België. Wie voorafgaande aan dit seizoen gezegd zou hebben dat Kimberly in de top drie zou eindigen, had goed in de glazen bol gekeken. Ondanks dat de snelle jongedame uit Etten–Leur aan haar eerste wedstrijdjaar begon, bleek Kimberly een snelle leerlinge. En dat niet alleen… de net 18 jaar geworden brunette racete altijd brutaal en aanvallend. Dat bleek andermaal op Genk. Ze was met recht één van de smaakmakers.

“Onze doelstellingen hebben we halverwege dit jaar bijgesteld zo lekker ging het. Dat ik dan in de top drie eindig van het NK voelt goed”, vertelde Kimberly. “Dat hadden we vooraf nooit gedacht.”

Kimberly Lisa Arnold Genk

Ook in Genk vond ze met de hulp van ex-Europees kampioen Joey van Splunteren als snel het goede spoor in haar kart met JVD-motoren. In de vrije trainingen was Kimberly de snelste, maar in de kwalificatie kwam het er niet uit. “De kwalificatie liep niet volgens plan, ik weet niet wat er fout ging”, verontschuldigde zij zich. Toen volgden de wedstrijden en daar ging de Etten-Leurse in de hoogste versnelling. “Race 1 ging goed, ik had een paar leuke inhaalacties en ik kon van P5 naar P3. Datzelfde gold voor de tweede race. Weer was het veel inhalen, maar ik had vlak achter me aan ook een treintje, dus ik kon niet verslappen.”

“De derde en laatste race werd gereden in het donker. Ik vond het wel iets hebben. In daglicht is het compleet anders, een heel andere beleving. Op sommige punten was het echt donker”, verklaarde Kimberly. “Ik heb alles gegeven, en het was een heel spannende race.“

Kimberly Arnold is erg tevreden over haar debuutjaar in de kartsport: “Als ik zie hoe ik ben gegroeid ben in een jaar, dat is onwijs. Ik heb ook goede begeleiding gehad dit jaar van diverse toppers. Sinds de tweede helft sleutelt Joey voor mij. Ik vind hem een goede monteur, hij is veeleisend en hij is een perfectionist. Ik leer erg veel van hem.”

Kimberly Lisa Arnold

Kimberly kijkt ook al vooruit naar de toekomst: “Het is voor belangrijk om dit karten eerst goed onder de knie te krijgen, maar ik wil wel graag verder. Mijn ouders steunen mij hierin door dik en dun. Voor het karten hebben we een stichting opgericht onder de naam KL Racing en heb ik een aantal sterke sponsoren achter me staan die me supporten, of het nu goed of slecht gaat.” Kimberly Arnold wordt ondersteund door hoofdsponsor ASC Groep, Wesdia en De Bonnet.

Voor meer informatie over Kimberly Arnold kunt u terecht op haar website: www.klracing.net of like Kimberly op haar Facebook-pagina..

Chrono: Spanning ten top in Kerpen

Ook in de Max Olympisch was de strijd best spannend. Drie verschillende winnaars kende deze klasse en zo bewees ze nog maar eens dat ondanks het matige veld er altijd veel plezier gemaakt kan worden op een hoog niveau. Michael Pen trok uiteindelijk aan het langste eind na het winnen van race twee. Ryan Gomes werd tweede in de eindstand terwijlKimberly Arnold na een knappe winst in race drie, derde werd in de uitslag..

Polesitters bekend na kwalificaties op Kerpen

In Kerpen werd dit weekend de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap karting afgewerkt. Op de Erftlandring in Duitsland was het ditmaal opnieuw de KZ2 die de Rotax klassen kwam vergezellen. Ondanks een op bepaalde momenten dreigende lucht kan de Chrono organisatie terugblikken op een droog maar vooral geslaagd weekend.

21 Senioren startten vandaag in de kwalificaties maar Dennis Tijs was ruim de snelste vandaag. Roel Jonker en Sam Schippers verdeelden de laatste twee plekken in de top drie. Ook in de Max Olympisch bedroeg het verschil ruim twee tienden. Daarin was Michael Pen sneller dan Kimberly Arnold en Ryan Gomes.

.

Chrono 5 te Hahn (Duitsland)

De Max Olympisch is de kleinste klasse maar geweldig om naar te kijken. De snelste man in het veld Michael Pen gooit de dagoverwinning en kampioenschap kansen weg door het niet naleven van de parc ferme regels. Hierdoor is de weg naar de dagwinst vrijgekomen voor de beide dames Kimberley en Kimberly waarbij Kimberly Arnold de dagwinst pakt. De geblesseerde Kelly Hoekstra zag het vanaf de kant allemaal gebeuren en weet dat de komende wedstrijden de dames gaan beslissen wie er Nederlands Kampioen gaat worden bij de Max Olympisch..

Chrono 4 te Berghem

Kelly Hoekstra ontbrak helaas bij de Max Olympisch na een crash op de zaterdag waarbij ze een ribblessure opliep. Wie moest nu de vrouwelijke eer hoog houden bij de Olympischen na Kelly haar overwinning op Francorchamps. Nou Kimberly Arnold geholpen door de Nederlands kampioen van vorig jaar Bryan Eerden pakte de handschoen op. De ongenaakbare Michael Pen kon zij niet de baas maar ze was snel genoeg om naar een derde plek in de dag rangschikking te rijden voor Lucas Vermaas.

 .

JVD Power pakt negen podiumplaatsen bij Chrono in Francorchamps

Jacco van Dijk van JVD Power deed als leverancier van motoren voor de Dutch Rotax Max Challenge georganiseerd door de Chrono goede zaken. Na het seizoen al goed begonnen te zijn met overwinningen in Nederland, Europees en met partner PSL karting in de USA stond afgelopen weekend alweer de derde Chrono DRMC voor de deur in het mekka van de BeNeLux autosport Spa-Francorchamps.

Na de afgelopen twee weken alle motoren met de hypermoderne testbank afgesteld te hebben op de data van het Spa-Francorchamps circuit werd er afgelopen donderdag vol goede moed afgereisd richting Wallonië om te kijken of de theorie van de testbank ook omgezet kon worden in resultaat op het asfalt.

Clean sheet bij de Max Junioren voor Luc Willemse die op indrukwekkende wijze zijn eerste overwinning van het seizoen pakt. Pole en drie race overwinningen, wat een heerlijk gevoel moet het zijn om zo je eerste dag overwinning bij de junioren te pakken. En de kleine grote man Dylan Buys maakt na zijn overstap naar TKP en JVD Power motoren direct duidelijk dat hij het racen niet verleerd is en pakt een welverdiende tweede plaats.

Bij de Max Senioren liet Sam Schippers zien dat hij dit seizoen de constante factor is en zich kandidaat stelt voor de titel. Met twee tweede plaatsen en één overwinning pakt Sam de tweede plek in de dag stand en verstevigd hij zijn leiding in het Nederlands kampioenschap. Het podium bij de Max Senioren werd gecompleteerd door onze snelle Belg Dries Vanthoor die met drie derde plaatsen ook de derde plaats in de eindrangschikking in nam.

Girlpower bij de Max Olympisch. Kelly Hoekstra die al een aantal malen dicht tegen een overwinning aanzat liet dit weekend zien dat het met de snelheid en vooral de lef wel goed zat. Kelly reed een paar zeer mannelijke wedstrijden en met twee overwinningen en een tweede plaats pakte zij meer dan verdient de dag overwinning. Als klap op de vuurpijl reedKimberly Arnold met een JVD brommer naar de derde plaats oftewel de vrouwen grijpen de macht in de Max Olympisch.

.

3e chrono te Spa Francorchamps

Spannende wedstrijden, veel positiewisselingen en mooie gevechten. Dit lieten de rijders uit de Olympische klasse vandaag zien. Kelly Boonstra was de snelle dame die de scepter zwaaide, met de snelste tijd en 2 gewonnen races was zij degene die de dagzege op haar naam kon schrijven. Michael Pen konKimberly Arnold achter zich houden en werd tweede over het totaal.

Kimberley had het vooral in mache 3 moeilijk om Angelina achter zich te houden, toch houdt ze het hoofd koel en weet de race als derde te finishen en dit is tevens haar positie in het dagklassement. Tim Bultman, Coen Esveld en Dylan Huiskens zijn ook een aantal keer flink in gevecht en proberen elkaar in een foutje te dwingen. Uitendelijk is Bultman die vierde wordt voor Esveld. Kimberly van Drunick heeft veel pech dit weekend en zet 2 van de 3 races haar kart aan de kant door technische problemen.

.

Dutch Championship 2014

Kimberley Arnold behaald 3de plek tijdens de Dutch Championship 2014 in Veldhoven

 

.